Verlichte boerderijenroute

Midden Delfland

 

   E info@verlichteboerderijen.nl

   T 06 3001 3037

Tussen 10 november en 8 december was er de verlichte boerderijenroute Midden-Delfland.  Op basis van bijgehouden tellingen en verkochte routeboekjes hebben  ruim 4.500 mensen een of meerdere keren de 50 km lange route langs de ruim 115 aangelichte adressen gereden. Gemiddeld bezochten zij drie tot vier adressen op één avond. De drukst bezochte locaties waren de rundveebedrijven Van Adrichem in Schipluiden en Verkade in Schiedam, keramiekatelier Tineke van Gils in Schipluiden, de takkenbosoven bij familie Van Haaster in Schipluiden, korenmolen De Drie Lelies in Maasland en de Karperhoeve in Maassluis.

Met twee lezingen eindigde de verlichte boerderijenroute Midden-Delfland. Deze gingen over de boerderijen in Midden-Delfland en over het archeologisch onderzoek naar de Romeinse Tijd in Midden-Delfland. Ook is het mogelijk de route nog via Google Earth te rijden, klikt u dan nu op deze link

 

Wie de leeftijd van het 4 maanden oude kalfje op melkveebedrijf Van Adrichem in Schipluiden goed had, won daarmee een mand met streekproducten. Bij Tineke van Gils zijn 160 bekers gedecoreerd en beschilderd voor het goede doel. Een deel van de opbrengst, € 1200, is gegaan naar Ard en Amal, een boerderij/pottenbakkerij voor mensen met een verstandelijke handicap in een stukje woestijn vlakbij Luxor in Egypte. Bij de Karperhoeve in Maassluis zijn 23 versgebakken appeltaarten uit de nabijgelegen winkel Boerenbont verorberd. Er zijn heel veel foto’s van de aangelichte  boerderijen, molens, gemalen, musea, historische schuiten en de Trambrug gemaakt. Dit is gebeurd door de fotoclub Maasland, FWS Maassluis en Fotoclub Klik Delft en door Midden-Delfland Mooi Delfland.

 

De weken in Midden-Delfland vlogen om. Zo reden er bussen voor De Zonnebloem Schipluiden en verzorgingshuis DrieMaashave in Maassluis de route. Het broodbakken in een takkenbosoven aan de Oostveenseweg te Schipluiden trok heel veel bekijks. Ook de grupstal en streekmarkt in Schiedam en de molen De Drie Lelies kreeg veel bezoek. De oldtimerclub Traction Avant, afdeling Den Haag reed op 19 en 26 november de route. Ook zijn tijdens de route busjes gesignaleerd met leden van de Rotary en bewoners van diverse woonzorgcentra in de regio. Veel mensen genoten van het smartlappenkoor Maassluis in een boerenschuur aan de Gaagweg, van het  gospelkoor Spirit en de sketch ‘Superkip’ in Maasland. Op de Zuidbuurt  / Kortebuurt in Vlaardingen / Maassluis waren maar liefst acht bijzondere locaties open. Men kon van nog meer muziek genieten, onder andere in de Dorpskerk van Schipluiden waar Vivace delen uit de Vespers van Rachmaninov zong.

 

Op 10 november jl. opende wethouder Tineke van Nimwegen van de gemeente Midden-Delfland de verlichte boerderijenroute. Met één druk op de knop zette ze de boerderij en wagenschuur van de familie Chardon aan de Rijksstraatweg in Den Hoorn in het licht.

Eerder die avond sprakt wijzigen in sprak haar collega Christiaan van der Kamp over het belang van aandacht vragen voor het gebied Midden-Delfland. Het initiatief van de verlichte boerderijenroute past daarbij goed in het concept van Cittaslow.

Aansluitend gingen de genodigden in vijf gereedstaande bussen de route rijden. Kenners van het gebied traden op als deskundige gidsen.

 

Berichtgeving

· Midden Delfland net 1

· Midden Delfland net 2

· De Schakel, 27 november 2008

· De Schakel, 20 november 2008

· AD editie Westland, 18 november 2008

· De Telegraaf, 15 november 2008

· AD Delft, 10 november 2008

· De Schakel, 6 november 2008,1

· De Schakel, 6 november 2008,2

· De Schakel, 6 november 2008,3

· De Schakel, 6 november 2008,4

· De Schakel, 30 oktober  2008 

· Maasstad Weekbladen, 29 oktober 2008

· Cittaslow Nederland

· De Schakel, 25 september 2008 

 

 

 

Terug naar historie

 

 

 

woudweg 24 schiedam 1 - verkleind.jpg

Home

Nieuws

Routekaart

Routeboekje

Activiteiten

Foto’s

Toneel op de Deel

Samenwerken

Sponsoren

Contact

Historie

Links

Disclaimer