Verlichte boerderijenroute

Home

Nieuws

Routekaart

Routeboekje

Activiteiten

Foto’s

Toneel op de Deel

Samenwerken

Sponsoren

Contact

Historie

Links

Disclaimer

In februari 2004 verscheen het  boerderijenboekje ‘Van veen tot Vinex’. Reden tot deze gemeentelijke uitgave was het feit dat het oorspronkelijke karakter van Berkel en Rodenrijs opvallend zou wijzigen, nu ze als Vinexlocatie door het leven gaat. Die zomer begonnen de voorbereidingen voor het organiseren van een verlichte boerderijenroute. Met deze route werd een bijzondere mogelijkheid gecreëerd het resterende cultuurhistorisch agrarisch erfgoed van Berkel en Rodenrijs te ervaren. De officiële opening verrichtte drs. H. van Ginkel, lid Fractie VVD Provinciale Staten

 

Tussen 7 en 23 december 2004 werden negen avonden op het traject Noordeindseweg -  Oude Bovenweg twintig boerderijen, enkele kerken, karakteristieke huizen en bijzondere bomen langs de vaart aangelicht. Elf locaties zetten hun deuren open voor publiek. Zo was bijvoorbeeld in de vroegere stal van de museumboerderij een mooie collectie oude werktuigen en gereedschappen te bewonderen en hielden enkele agrarische bedrijven rondleidingen over hun boerderijen.

Omdat deze route tussen Sinterklaas en Kerstmis plaatsvond, was er extra veel muziek. Zo traden o.a. IJgenwijss, het kinderkoor en Sound of Joy op en was ook een levende kerststal ingericht. Zo’n 2.000 mensen maakten kennis met de aangelichte panden in Berkel en Rodenrijs. Bewoners van de plaatselijke woonzorgcomplexen reden in een bus de route. Boerderijkenner Frits van Ooststroom verzorgde een inleiding over de boerderijen in Berkel en Rodenrijs. Onder grote belangstelling presenteerde Piet Paulusma van SBS 6 het weer vanuit diverse verlichte boerderijen.

 

 

Terug naar historie

Verlichte boerderijenroute Berkel en Rodenrijs, 2004

 

   E info@verlichteboerderijen.nl

   T 06 3001 3037